Cupra LEON electric

Roy van den Broek

SEAT en CUPRA lanceren elektro-offensief

Arrow down Lees verder
  • Productieversie CUPRA Formentor vanaf eind 2020 met hybridetechnologie of verbrandingsmotor

Voor SEAT en CUPRA wordt 2020 het jaar van de elektrificatie. Na de presentatie van de nieuwe generatie van de SEAT en CUPRA Leon, waarvan ook plug-in hybrideversies beschikbaar komen, is vandaag ook de productieversie van de CUPRA Formentor onthuld. De Formentor is het eerste model dat exclusief door CUPRA is ontworpen en dat eveneens als plug-in hybride leverbaar wordt.

De plug-in hybridemodellen van SEAT en CUPRA hebben alle een elektrisch bereik tot zestig kilometer en een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km. Moederbedrijf SEAT wil tegen 2050 een CO2-neutrale onderneming zijn: zowel de auto's als de fabrieken zullen dan per saldo geen CO2 meer uitstoten.

2019 was het beste jaar ooit in de geschiedenis van SEAT, aldus SEAT-president ad interim Carsten Isensee tijdens de online persconferentie. “We waren het snelst groeiende volumemerk in Europa en realiseerden voor het derde achtereenvolgende jaar een stijging met dubbele cijfers, en dat bij een krimpende markt.”

SEAT vice-president voor Sales en Marketing en CUPRA CEO Wayne Griffiths wees erop dat de afgelopen twee jaren van CUPRA ‘spectaculair’ zijn geweest. “Sinds CUPRA als zelfstandig merk is geïntroduceerd, hebben we in deze periode al 40.000 auto's verkocht. Het merk is een belangrijke motor achter het succes van het SEAT-concern.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je interesse in een SEAT? Of wil je meer weten over de aanschaf van een van onze modellen? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op of neem direct contact op met één van onze adviseurs

Bekijk ook onze  actiepagina om te ontdekken of er interessante acties zijn die de aanschaf van een nieuwe SEAT nog aantrekkelijker maakt.

Roy van den Broek

Roy van den Broek

Verkoopadviseur